Gebelik

Düşük, hamileliğin 20. haftasından önce meydana gelebilen bir durumdur ve gebelikle ilgili en sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Genellikle hamileliğin ilk üç ayında ortaya çıkar. Anne yaşı ilerledikçe düşük riski artar.

Düşüklerin genellikle bebekle ilgili genetik sorunlarla ilişkilendirildiği bilinmektedir. Hamileliğin üç aydan fazla sürdüğü durumlarda, annenin sağlık sorunları, rahim ağzı açıklığı, kan pıhtılaşma bozuklukları gibi anne kaynaklı problemler de düşüklere neden olabilir.

Düşük tehdidi, hamileliğin devam ettiği ancak kanamanın meydana geldiği bir durumu ifade eder. Rahim ağzında açılma olmaksızın tedavi edilir ve genellikle yatak istirahati ve bazen rahim kasılmalarını önlemeye yönelik tedavi gerektirir.

Kaçınılmaz düşük durumunda, rahim ağzı açılmıştır ve düşük kaçınılmaz bir son olacaktır. Bu durumda bebeği almak için kürtaj gerekebilir.

Fark edilmemiş düşük, hamileliğin sonlandığı ancak rahim içinde ölü bir fetüsün bulunduğu bir durumu ifade eder. Bu durumda kürtaj yapılması gerekebilir.

Tamamlanmamış düşük, düşüğün gerçekleştiği ancak rahmin tamamen temizlenemediği bir durumu ifade eder. Bu durumda içerde kalan parçaların kürtaj ile çıkarılması gerekebilir.

Tamamlanmış düşük durumunda ise rahim tamamen boşalmıştır ve ek bir işlem gerektirmez.

Boş gebelik durumunda ise sadece gebelik kesesi bulunur ancak içinde bir bebek yoktur. Bu durumda genellikle kürtaj ile gebelik sonlandırılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir