Yumurtlama Bozukluğu Tedavisi Nasıl Yapılır?
meraba 25 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim ve bir yıla yakın korunmuyoruz. Adetlerim düzensiz bazen erken oluyor bazı aylar olmuyorum ya da çok kısa sürüyor. Yumurtalıklarımda sorun mu var ne yapmam lazım tedavisi nedir doktor bey cevap verirseniz çok sevinirim.Teşekürler.
Senelerdir adetlerim düzensiz,pkos var. ama doktorun verdiği ilaçları hiç kullanmadım. Evli değilim, çocuk düşünmüyorum. Artık bu sorunu çözmek istiyorum. Yumurtlama bozukluğu tedavisi nasıl yapılır?
Yumurtlama bozukluğu tedavisinde, yerine koymamız gereken en önemli şey; progesteron hormonu. Progesteron, önemli bir kadınlık hormonu. Burada yapılması gereken, vücuda dışarıdan bu hormonun verilmesidir.
Uzay bey benim yumurtlama problemim birazda stresten de kaynaklaniyo. iki sene once dusuk yaptim,dusukten sonra bir turlu hormonlarim duzelemedi. Yumurtlama bozukluğu tedavisi nasıl yapılır?
Yumurtlama bozukluğu tedavisinde yumurtlamayı düzenleyen, yumurtaları büyüten haplar veya iğneler uyguluyorum. Eğer gebelik isteniyorsa ve sadece yumurtlamayı düzenlemek yeterli olmadıysa aşılama ve tüp bebek tedavileri de uygulanabilmekte.
Eşimin sperm sayısı 100000000,benim rahim ve tüpler açık. Yine de 2 senedir bebeğim olmuyor.Şimdi de yumurtalık tahlili yapılacak.Yumurtlama bozukluğundan süpheleniyor dr. Yumurtlama bozukluğunun tedavisi nasıl yapılır?
Yumurtlama problemlerinin tedavisi mümkündür. Öncelikle detaylı muayeneden geçmeniz gerekmekte. Elde edilen bulgulara göre, ilaç tedavisine başlarız. İlaç tedavisinin işe yaramadığı hastalarda aşılama tedavisinden faydalanılabilir. Aşılamadan da olumlu sonuçlar elde edilemediği durumlarda tüp bebek tedavisine geçilir.
2 sene önce düşük yaptım ,düşükten sonra bir turlu hormonlarım duzelmedi.1,5 yıldır bebek istiyoruz ama olmuyor.doktor stresten yumurtlama sorunu yaşıyor olabilirsin diyor. Peki bu nasıl tedavi edilir?
Yapılan araştırmalar, stresli bir iş ve sosyal hayatı olan, yeterince dinlenmeyen kadınlarda da yumurtlama bozukluğu problemi yaşanabildiğini göstermektedir. Özellikle uzun süren stresli dönemlerde, adetlerin geciktiği ya da adet başladıktan 1-2 gün sonra kanamanın kesildiği saptanmıştır. Uygun tedaviyle, yeniden bebek sahibi olabilmeniz mümkün.
Muayenede doktor yumurta görünmüyor dedi.Hormon testi, eşimden sperm testi istedi. Hepsini yaptırdık normal çıktı. Yumurtlama bozukluğundan şüpheleniyorum dedi doktor.Çok istiyoruz bebek.Bunun bir tedavisi yokmu??
Yumurtlama problemleri genetik rahatsızlıklar, sonradan gelişen hastalıklar ve stresli yaşamdan kaynaklanabilmektedir. Günümüzün tıbbi olanaklarıyla kolaylıkla tedavi edilebilmekte.
2 yıllık evliyim. Benm yumurtalarım küçük ve çatlamıyor. Büyütücü hap kullandım ama sonuç yine hüsran oldu. Yumurtlama bozukluğunun tedavisi nasıl yapılır?
Yumurta olgunlaştırmaya yarayan ilaç veya iğnelerin kullanımından sonra, çatlama iğnesi yapılması gerekiyor. Eğer 3 aydan uzun süreyle bu tedavileri görüp hamile kalamıyor iseniz, daha etkili bir yöntem olarak aşılama veya tüp bebeğe geçmelisiniz.
Adet döngüleriniz düzensiz seyrediyorsa yumurtlama problemi olabilir. Yumurtlama bozukluğunun en sık rastlanan nedenlerinden birisi polikistik over sendromudur. Eğer hamilelik düşünülüyorsa, yumurtlamayı sağlayıcı ilaçlar veriyorum. Hemen hamilelik düşünülmüyorsa şikayet, adet düzensizliği ise, doğum kontrol haplarını kullanıyorum.