Aşılamada Anne Adayının Görevleri Nelerdir?
merabalar,bir süredir denememize rağmen çocuğumuz olmuyor ve yaşım 30.İlk olarak aşılama düşünüyoruz.Aşılama yaptırmadan önce ve sonrasında nelere dikkat etmek gerekir.Hazırlanmam gereken şeyler nelerdir?
Hocam mrb ben klomen kullanarak ve ovitrella iğneyle hamile kaldım yanlız 5 bucuk haftalıkken düşük yaptim aşılama yaparsam tutma olasılığı varmıdır tüplerim açık. Bu kez başarılı olmasını istiyorum bu yüzden benim yapabileceğim birşey varmı?Aşılamada anne adayının görevleri nelerdir?
Anne adaylarının aşılama tedavisi sürecinden doğacak her türlü sonuca hazır olmaları gerekmektedir. Stresten uzak bir şekilde doktoruyla görüşmesi ve tüm tedavi sürecinde pozitif bir şekilde süreci takip etmesi önemli.
Merhaba hocam. Uzun süredir gebe kalamıyorum. Aşılama tedavisine başlayacağım. Doktorum pozitif düşünmem gerektiğini söyledi. Ama ben çok umutsuzum psikolojik olarak çökmüş durumdayım. Bu tedavi süresince nasıl bir yaklaşım sergilemeliyim?
Tedavi süreci anne adayları için psikolojik ve fizyolojik olarak yorucu bir süreçtir. Bu süreçte olumsuz düşünerek kendinizi daha da yormamanızı öneririm. Oluşabilecek her türlü sonuca hazır olmalısınız. Stresten uzak bir tedavi süreci geçirmelisiniz.
Hocam aşılama düşünüyoruz ama bu sürece kendimi hazır hissetmiyorum, nasıl davranmam gerekiyor çok stresliyim.
Bu tedavi süreçlerine fizyolojik olduğu kadar psikolojikte hazır olmalısınız. Yorucu bir tedavi sürecidir. Bu süreci yıpranmadan geçirebilmeniz için stresten uzak durmanızı öneririm.
Merhaba hocam aşılama tedavim olacak, kendimi öncesinde tedaviye nasıl hazırlayabilirim yapmam gereken şeyler nelerdir?
Tedavi sürecinde stresten uzak durmalısınız, mikrop kapabileceğiniz ortamlardan uzak durmalısınız, beslenmenize ve uyku düzeninize dikkat etmelisiniz, alkol ve sigaradan uzak durmalısınız, vücudunuzu fazla yormamalısınız ve en önemlisi doktorunuza çekinmeden aklınıza takılan her şeyi sorabilmelisiniz. İyi tedaviler…
Merhaba, aşılamadan önce psikolojik açıdan rahat ve hazır olmak önemli. Tedavinin psikolojik ve fiziksel olarak yorucu olabileceği bilinmeli. Stresten uzak durulmalı. Merak ettiğiniz her şeyi doktorunuza çekinmeden sorabilmelisiniz. Aşılama öncesi konu ile ilgili yeterli bilgiyi edinmek sizi sürece hazırlar. Aşılamadan sonra, yaklaşık 30 dakika muayene masasında sırt üstü dinlenilir. Fiziksel olarak vücudunuzu fazla yormamalı, beslenmenize dikkat etmeli; daha çok sebze, meyve ve protein ağırlıklı beslenmelisiniz. Uyku düzeninize dikkat edin. Mikrop kapmanıza sebep olabilecek ortamlarda bulunmayın. Bol şanslar dilerim.