İdrar Torbası Ameliyatının Riskleri Var Mıdır?
iyi günler Uzay bey, bana mesane sarkması ve idrar tutamama teşhisi konuldu. Ameliyat diyorlar ama bazı arkadaşlarım ameliyattan sonra da tekrarladığını söylüyor. Dedikleri doğrumu? Hem ameliyattan da korkuyorum.ameliyat risklimi? Çok zormu?
İyi günler hocam bende idrar kesesi sarkması var. Bayadır çekiyorum ama artık yeter.Ameliyat olmak istiyorum idrar torbası ameliyatının riskleri varmı?
İdrar torbası sarkmasında, gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra, vajinal yoldan askı ameliyatı yapıyorum. Hasta, ertesi gün taburcu olabiliyor ve üç günde normal yaşamına dönebiliyor.
Annem rahim ameliyatından sonra uzun süre sonda kullanmıştı. Sonrasında idrar boşaltma kanalında yaralanmalar oldu.Doktor idrar torbası ameliyatı olması gerekiyor dedi ameliyatın riskleri varmıdır?
İdrar kesesi ameliyatı, kolay ve başarı oranı yüksek bir ameliyat. Ancak, hastanın genel sağlık durumu ve hastalığın evresi başarı şansına etkisi olan unsurlar. Operasyon öncesinde ve iyileşme sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalara uyulursa ameliyat sonrası rahatsızlıklar azalır.
10 yıldır mesane sarkması var. bundan 6 yıl önce üniv. prof. u acil ameliyat ,böyle devam edemezsin demişti. Ama ben risklerinden korktuğum için ameliyat olmamıştım. İdrar torbası ameliyatının riskleri var mıdır?
Hafif derecede ve hastada bir şikayet yaratmayan idrar torbası sarkması tedavi gerektirmeyebilir. İleri derecede ve hastada şikayetlere sebep olan idrar torbası sarkması için ameliyat gerekir. Ameliyat sıklıkla vajinadan yapılır.
Bu sorun, Sling yani askı operasyonları ile giderilebilir. Askı operasyonlarında, mesane boynuna yakın konumda, idrar borusunun başlangıç kısmının hemen altından, bir kement gibi kalıcı materyaller geçirilerek bu yapılar askıya alınıyor ve bir nevi hamak üzerine bindiriliyor. Böylece bu yapılar, idrar kaçırmayı engelleyecek bir duruma geliyor. Ameliyat sonrası dönem, belli bir süre dinlenme gereklidir ve bu süre yaşamı kısıtlayabilir. Ayrıca idrar kaçırma tedavilerinin hiç birisi çok uzun süreli etkinliğe sahip değil. Bazı durumlarda, tedavide kullanılan metaryellere karşı vücut bir takım olumsuz tepkiler geliştirebiliyor. Bu da yeni cerrahi işlemleri gerektirebilmekte.