Yumurtlama Problemi Olan Kadınlar Hamile Kalabilir Mi?

Merhaba hocam lütfen yardımcı olun 4 yıllık evliyiım.1 yıldır korunmuyoruz. Korunmadığım bu dönem adetlerim düzensizleşti.Doktora gittik yumurtlamada sorun varmış.Benim durumda olup da hamile kalan varmı?Ne yapacağız doktor bey?

Op. Dr. Uzay Yıldırım yorumlandı

Yumurtlama problemi dışında infertiliteye neden olan bir sorun mevcut değilse, ilaçlı tedavi ile hamile kalma şansı yüksektir. Polikistik over hastalarında genellikle tedavilere pozitif dönüşler alınır ve hamile kalma oranı yüksektir. Ancak genetik sebepler, menopoza yakın bir dönemde olunması, ciddi yumurtlama bozukluğu ve FSH hormon değerinin çok yüksek olması durumlarında ilaç tedavisi ile gebelik şansı düşüktür.

Bende yumurtlama problemi var. Doktor klamen başlatıcak. Yumurtalama problemi olan kadınlar da hamile kalabilir mi hocam?

Op. Dr. Uzay Yıldırım yorumlandı

Yumurtlama düzenleyici tedaviler ile hamilelik (gebelik) elde edilebilmesi için bazen aşılama tedaviye eklenir. Yumurtlama düzenleyici yani yumurta büyütücü ilaçlar tablet şeklinde ağızdan alınan ilaçlar veya enjeksiyon (iğne) şeklinde kullanılan ilaçlar olabiliyor. Mevcut tedaviler ile hastaların bir kısmı hamile kalabiliyor. Kadın ve erkeğin (özellikle kadının) yaşı gençse tedavi ile hamilelik şansı daha yüksek.

Hocam yumurtlama problemi nedeniyle hap kullandım bana yaramadı iğnelere geçtk yne olmadı son kez aşılama yaptırdım yine olmadı baktım olcak gibi değil bende tedaviyi bıraktım. Bir şekilde hamile kalabilir miyim?

Op. Dr. Uzay Yıldırım yorumlandı

Yumurtlama bozukluğu, beyinden salgılanıp yumurtalıkları uyaran hormonların yetersiz olmasından ya da yumurtalıklarda bunlara verilen yanıttan kaynaklanan bir durumdur. Polikistik over sendromu; kadınlarda en sık görülen yumurtlama fonksiyon bozukluğunun adıdır. Uyguladığınız yöntemlerle başarı elde edemediyseniz, tüp bebek programına başlanabilir.

Merhaba hocam bugün doktorun istediği tüm tahlilleri yaptırdım.Yumurtlama olmadığını söyledi. Beynimden vuruldum. Napmamız lazım?Yumurtlama problemi olan kadınlar hamile kalabilir mi?

Op. Dr. Uzay Yıldırım yorumlandı

Yumurtlama problemleri günümüzde tedavi edilebilen sorunlardır. İlaç tedavisine başlanabilir. Ilaç tedavisinin de işe yaramadığı durumlarda hastaya iğne ile yumurta büyütme hormonları enjekte edilir. Yumurta geliştikten sonra, yumurta çatlatma iğnesi yapılır. Bu dönemde, eşlerin birlikte olmasıyla veya aşılama yapılarak gebelik sağlanabilir.

Bende yumurtlama bozukluğu eşimde de sperm azlığı var. Hamile kalma şansım var mı?

Op. Dr. Uzay Yıldırım yorumlandı

Kadın kısırlığının en önemli nedeni, her ay bir yumurta üretmesi gereken kadının bu yumurtayı üretmemesi veya doğru üretmemesi ya da her zaman üretmemesidir. Buna yumurtlama bozuklukları (ovulasyon bozuklukları) diyoruz. Bu duruma neden olan problemi tespit ederek, uygun tedavi yaklaşımlarıyla, hamile kalma ihtimalini artırmak elbette mümkün.

Eşimin sperm tahlil sonucu normal değildi haliyle biz de o nedenle hamile kalamıyorum sanıyorduk. Ben de baktırdım bazı tahlillere ve Pco çıktı. Hamile kalabilir miyim?

Op. Dr. Uzay Yıldırım yorumlandı

Polikistik over sendromu hastalığının temelinde yatan yumurtlama problemleri nedeniyle, bu hastalığa sahip kadınlar kısırlık açısından risk altındadırlar. Kısırlık şikayetinde, polikistik over hastalığını bir bütün olarak ele almak ve uygun tedavileri buna göre planlamak gerekir. Tedavide gebe kalmayı kolaylaştıracak ilaçlar vererek 1 ya da 2 adet yumurta gelişimi sağlanır. Böylece yumurta çatladıktan sonra gebe kalma ihtimali artar, hem de adet düzensizliği yaşanıyorsa bu düzene girer.

Uzun süredir korunmuyorduk eşimle geçen gün kontrole gittik ve tiroid sorunum varmış.Yumurtlama problemi yapıyormuş.Benim hiç çocuğum olmayacakmı?Ltf yardım.

Op. Dr. Uzay Yıldırım yorumlandı

Kadınlarda hipofiz-tiroid-yumurtalık arasında bir ilişki var. Bu akıştaki bozulmalar kısırlık nedeni olabiliyor. Örneğin; tiroid bezi, yeterli miktarda hormon üretmediğinde doğurganlık etkilendiği için bu durum, kısırlığa neden olabiliyor. Bu yüzden, hastada hormon bozukluğu varsa öncelikle takibinin ve tedavisinin planlanması gerekir. Ardından, yumurtlamayı destekleyici ilaçlarla gebelik şansı artırılmaya çalışılır.

Doktorunuza Sorun

    Kızılırmak Mah. Muhsin Yazıcıoğlu Cad. 1456. Sok. İnci Apt. No:1 D:7 Çankaya/Ankara
    kapat
    Yazmaya başladığınızda sonuçlar listelenecektir.