Gebelikte İshal Bebeğe Zarar Verir Mi?
Hamileyken ishal olmak bebeğe zarar verirmi bilgi verebilrimisiniz.
12 haftalık hamileyim ve ara ara ishal oluyorum.Çok uzun sürmüyor 1-2 gün sonra geçiyor. Bu normal mi gebelikte ishal olmak bebeğe zarar verir mi?
Hamilelikte görülen ishallerin çoğu basit, anneye ve bebeğe zarar vermeyen, kendiliğinden düzelen ishallerdir. Fakat yüksek ateş, şiddetli bulantı kusma ile beraber kanlı ishal varsa enfeksiyonel bir durum olabilir ve bu bebeğe de anneye de zarar verebilir. Bu durumda hemen doktorunuza görünmeniz gerekir.
14 haftalık hamileyim. Geçen gün pastörize olmayan bir süt içtikten sonra ishal oldum. Endişeliym Uzay bey gebelikte ishal bebeğe zarar verir mi?
Gebelikte ishal genellikle bebeğin sağlığını etkilemez. Vücuttaki zararlı toksinler sindirim sistemi aracılığıyla atılarak bebeğe ulaşmayacaktır. Ancak anne adayının vücudunun susuz kalması, bebek için olumsuz bir durum doğurabilir. Bu nedenle, ishal söz konusuysa bol su-sıvı tüketimi önemlidir.
Hocam merhaba, iki gündür çok kötü ishal çekiyorum. Karın ağrısı da var. İshal bebeğime bir zarar verir mi?
İshal aslında vücudun, giren zararlı etkiye karşı bir savunma mekanizması. Gebelikte yaşanan ishallerde, hamilenin sıvı kaybı önlemek, sıvı kaybı var ise yerine koymak, sindirim sistemini yormayacak gıdalar ile beslenmek gibi önlemler yeterli tedaviyi sağlar. Buna rağmen, şikayetlerinizin devam etmesi ve şiddetlenmesi halinde, doktorunuza görünmenizi tavsiye ediyorum.
Hocam ishal hamilelikte bebeğe zarar verir mi? Ara ara ishal oluyorum ama uzun sürmüyor. Bebeğe bir zararı oluyor mudur?
İshalle beraber yüksek ateş, bulantı kusma ve kanlı ishal şeklinde ise bulgularınız, enfeksiyonel bir durum olabilir. Bu durum hem size hem bebeğe zarar verebilir. Bu durumlarda antibiyotik kullanılmalı doktorunuza danışarak uygun ilaç tedavisine başlayacaktır. Eğer ishalle beraber bu bulgular yoksa size ya da bebeğinize zararı olan bir durum değildir. Bu süreçte bol sıvı almanızda fayda var.
Gebelikte yaşanan ishaller sık rastlanan bir durumdur ve genellikle zararsızdır. Hamilelikte yaşanan ishallerin çoğu bebekte olumsuz bir etki yaratmadan annenin sindirim sistemi tarafından halledilir. Ancak annenin çok fazla sıvı kaybettiği durumlarda zaten düşük olan tansiyon daha da düşebilir. Bu durumda gebenin, kaybedilen sıvı ve elektrolitleri bol su ve mineral (soda) tüketerek geri alması gerekir. Yeterli gelmiyorsa serum ile anneye tekrar verilmelidir. Yüksek ateş, bulantı, kusma ve kanlı ishal durumları, dizanteri gibi enfeksiyonlar bebekte çok ciddi sorunlara sebep olabilir. Bu sebeple bu gibi hastalıkların tedavilerinde antibiyotik kullanmak daha doğru olur.