Tüp Bebek Oluşumu Nasıldır?
5 senelik evliyim son 1 yıldır korunmuyoruz ama bir türlü müjdeli haberi eşime veremedim. Tüp bebek yöntemine başvurmak istiyoruz.Çok fazla bilgimiz yok hamilelik nasıl oluyor bebek nasıl oluyor bu yöntemde?
Tüp bebek oluşumu hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?Normal döllenmeden farkı nedir, bebeğin oluşumu nasıldır?
Bu teknikte anne adayından toplanan yumurtalar, baba adayının spermleriyle laboratuvar ortamında birleştirilmekte ve embriyolar elde edilmekte. Bu embriyoları, gelişimleri laboratuvarda bir süre takip edildikten sonra anne rahmine transfer ediyoruz. Embriyo transferinden yaklaşık 10-12 gün sonra, anne adayına gebelik testi yapılarak sonuç öğrenilir.
Hocam iyi günler. Yakında tüp bebek tedavisine başlayacağım adetimi bekliyorum. Tüp bebekte bebeğin oluşumu nasıl oluyor, bebeğin oluşmaması gibi bir durum olabilirmi?
İyi günler dilerim. Tüp bebekte bebeğin oluşumu laboratuvar ortamında bazı müdahaleler ile oluyor. Kendiğinden doğal yollarla gebe kalamayan çiftlerde erkeğin spermi ile kadının yumurtası, uygun koşullarda laboratuvarda bir araya getiriliyor ve bebek taslağı dediğimiz zigot, blast yapısı oluşturuluyor. Sonrasında ise bu yapı kadının rahiminin içine yerleştiriliyor. Her şey yolunda giderse gebelik başlıyor. Tüm bunlarda başarısızlık yaşama riskimiz elbette olabiliyor. Tedavinizde bol şans dilerim.
Hocam selamlar… Eşimle tüp bebek tedavsine başlıyacağız çok heyecanlıyız. Tüp bebek konusunda pek bilgimiz yok araştırmak istemiyoruz internette yazan olumsuz hikayeleri görüp üzülmek istemiyoruz. Hocam tüp bebek tedavisi süreci nasıldır bilgi verebilir misiniz?
Tüp bebek tedavisi, laboratuvar şartlarında döllenme işlemidir. Kadın vücudunda gerçekleşemeyen bu işlemin laboratuvar ortamında yapılmasıdır. Tüp bebek tedavisine başladıktan sonra Ilk olarak çok sayıda yumurta elde edebilmek için yumurtalıkların ilaçlarla uyarılması sağlanır. Folliküllerin, ultrason ve kanda hormonlarla takibi yapılır. Sonrasında Yumurtaların toplanması işlemi yapılır. Laboratuarda toplanan bu yumurtaların döllenme aşaması devreye girer. Son olarak embriyolar rahime yerleştirilir. Bu işlemler bittikten yaklaşık 12 gün sonra gebelik testi yapılır.
Hocam tüp bebek tedavisinde oluşan bebek kesin bize mi ait oluyor? Bu bebek nasıl oluşuyor?
Tüp bebek tedavisinde oluşan bebek yüzde yüz sizin bebeğinizdir. Tüp bebek tedavisi, kadın vücudunda gerçekleşmeyen döllenmenin laboratuvar ortamında taklit edilmesidir. Kadının yumurtası ile erkeğin spermi birleştirilir döllenme gerçekleşir. Sonrasında oluşan embriyo anne rahmine yerleştirilir. Özetle tüp bebek tedavisi laboratuvar ortamında döllenme işlemidir.
Tüp bebek tedavisi en basit ifadeyle laboratuar şartlarında döllenme işlemidir. Kadın vücudunda gerçekleşemeyen bu işlemin taklit edilmesidir. 5 aşamadan oluşur. Ilk olarak çok sayıda yumurta elde edebilmek için yumurtalıkların ilaçlarla uyarılması, ikinci aşama, folliküllerin, ultrason ve kanda hormonlarla takibi, üçüncü aşama; yumurtaların toplanması, dördüncü aşama; laboratuarda döllenme, beşinci aşama; embriyoların rahime konulması. Bu işlemler bittikten yaklaşık 12 gün sonra gebelik testi yapılır.